Honselersdijkse met voetbalvrouwen onder 19 naar halve finale

Geplaatst door Westlanders.nu op 15-08-2017 12:23 - Gewijzigd op 15-08-2017 16:31

Honselersdijk 15.08.2017 - De huldigingen van onze Westlandse Oranjeleeuwinnen tijdens de Westland Reünie moet nog gebeuren, maar een volgende huldiging

zit er misschien aan te komen.

Het Nederlandse voetbalvrouwenelftal onder 19 jaar doet het momenteel niet overdienstelijk en wist maandagavond ongeslagen de halve finale te bereiken. Zo speelde de ploeg van KNVB coach Jessica Torny - waar ook onze Honselersdijkse Nadine Noordam in meespeelt - gisteravond 3-3 gelijk tegen Italië.

Het sterke Frankrijk kreeg vorige week dinsdag in het eerste pouleduel klop van de dames met 2-0. Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland vrijdag, kwalificeerde het team zich ook voor het eerst in de historie voor het WK.

Foto 's Nadine Noordam via facebook

En gisteravond was het dus opnieuw raak, al moest het derde pouleduel nog wel worden afgewerkt. KNVB coach Tonry besloot zeven speelsters rust te geven. De nieuw opgestelde formatie moest echter nog wel wat aan elkaar wennen en dat leverde al na zeven minuten een tegentreffer op.

Fenna Kalma kopte later na een voorzet prima binnen: 1-1. De aanvalster van Heerenveen had tien minuten later eveneens een groot aandeel in de 2-1. Ze stond in het strafschopgebied klaar om uit te halen, toen ze onderuit werd gehaald. Nouwen mocht vanaf elf meter uithalen en schoot raak.

In de tweede helft was Nederland opnieuw wisselvallig en werden prima fases afgewisseld met onnodige fouten wat na de pauze dan ook pardoes de 2-2 en 2-3 om de oren kreeg. Vier minuten in blessuretijd wisten de dames alsnog een gelijkspel veilig te stellen.

Nederland treft donderdag in de halve finale Spanje.