Kampioenschap voor basketbalbenjamins Westland Stars

Geplaatst door Westlanders.nu op 21-04-2013 12:07 - Gewijzigd op 21-04-2013 12:10

’s-Gravenzande 21.04.2013 – Zaterdagmiddag is het Onder 10-team van Westland Stars op extra feestelijke wijze kampioen geworden. Het jeugdige team was eigenlijk al op 6 april kampioen, maar gisteren won het voor eigen publiek de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het binnenhalen van het kampioenschap gebeurde uit tegen BS Leiden. Er was toen echter nog geen sprake van een feestelijke huldiging. Dat zou hoe dan ook gisteren gebeuren, na afloop van de wedstrijd tegen Oegstgeest. Coach Judith van der Linden vertelt: “De wedstrijd mocht zelfs verloren worden, maar wat is er leuker dan de competitie winnend afsluiten? Juist: de competitie winnend afsluiten én een feestje erachteraan hebben. Ik ben trots op het team, we hebben het super gedaan!”

Na acht keer vier minuten spelen (in plaats van vier keer tien minuten bij de oudere teams) was de eindstand, ondanks een slotoffensief van BV Oegstgeest, 51-41 in het voordeel van Westland Stars. U10 is kampioen met negen winstpartijen en slechts één verliespartij.

Na de wedstrijd werd de u10 gehuldigd door bestuurslid Joost Prins. Quinn Faase, Branco Verheij, Bradney Dijkhuizen, Roel van der Enden, Simon van den Broek, Tim Hartman, Rick van Velzen, Julian van der Sar, Maaike Vrakking, Hidde Verheij, Naomi van der Meer (trainer/coach assistent) en Judith van der Linden (trainer/coach) kregen om de beurt een medaille uitgereikt en kregen als team de beker. Daarna kregen de kinderen naast de medaille een leuk bedankje van de ouders en werden óók de trainers/ coaches inclusief de invallers Martijn van Reenen en Pascal Faase door de ouders bedankt met een leuk bedankje.

Na de vele flitsen en lachende gezichten met medailles onder de basket heeft U10 het kampioensfeestje in de kantine van de Westlandhal gevierd. Zo werd er kampioenskinderchampagne gedronken uit U10 kampioenskinderchampagnebekers en werd er gesmuld van een echte Westland Stars U10 kampioenstaart. Coach Van der Linden: “Het was een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Ik wil bij deze heel U10, maar ook alle ouders bedanken voor dit succes!”