Tweede plaats voor Rocco de Heer bij GK4 kartkampioenschap

Geplaatst door Westlanders.nu op 24-10-2017 05:58

Spa 24.10.2017 - Rocco de Heer, het 13-jarige karttalent uit Maassluis, is tijdens de vijfde race van het GK4 outdoor kartkampioenschap als tweede geëindigd

en wist daarmee weer een mooie en zeer verdiende podiumplaats voor zich op te eisen. De bewogen race werd verreden op zaterdag 21 oktober op het bijzonder mooie kartcircuit van Spa-Francorchamps, op hetzelfde terrein waar ieder jaar ook de helden uit de Formule 1 strijden tijdens de F1 Grand Prix van België.

Het Maassluise karttalent is bezig met een enorm sterke debuutserie in de GK4 kartklasse waarin hij uitkomt in de Formula Honda 9 pk klasse voor het De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen. Van de zes races zijn er Inmiddels vijf verreden en Rocco is bijna iedere race op het podium geëindigd. Na een derde, eerste, vierde, derde en nu dus een tweede plek in het kampioenschap met 26 coureurs heeft hij zijn tweede plek in de eindklassering verder weten te verstevigen.

Het diep in de Belgische Ardennen gelegen circuit van Spa-Francorchamps is altijd goed voor spektakel en wisselende weersomstandigheden. Deze vijfde kartrace van dit seizoen was daarop geen uitzondering. Tijdens de trainingen op donderdag, vrijdag en zaterdag werden de rijders getrakteerd op zowel zon, hevige regen als alles daartussenin. Het was voor Rocco en zijn coach en race-mechanic Jeroen Buurman dan ook moeilijk om te bepalen wat de beste race set-up zou moeten worden. Er werd getraind met regenbanden en slicks, bij zowel droog en nat weer als bij een opdrogende baan en de buienradar werd continu in de gaten gehouden.

Rocco kwalificeerde zich als vierde waarna de race op zaterdag van start ging onder een voorzichtig zonnetje. Al in de eerste bocht sloeg echter het noodlot toe voor Rocco omdat hij na een zetje van een andere rijder uit de baan vloog. Rocco wist zijn kart zelf weer op de baan te trekken maar inmiddels was het hele veld al bijna driekwart ronde verder. Vanuit de laatste positie wist Rocco daarna echter de race van zijn leven te rijden. De ene na de andere rijder werd door hem ingehaald. Inmiddels tot de 8e plek teruggevochten zorgden twee flinke crashes voor een tijdelijke neutralisatie van de wedstrijd. Na de neutralisatie zette Rocco zijn titanenstrijd voort en wist uiteindelijk iedereen, op de uiteindelijke winnaar na, met overmacht in te halen om zo als tweede te finishen. De race werd gewonnen door Guillermo van Pamelen en de derde plek was voor Robbe Deleu uit België.

Het GK4 kampioenschap bestaat uit zes races in Nederland, België en Duitsland. De zesde en afsluitende race van het seizoen wordt op 11 november aanstaande verreden op het internationale kartcircuit van Genk in België, de ‘thuisbaan’ van Max Verstappen. Als u de verrichtingen van Rocco wilt volgen dit seizoen kunt u dat doen op zijn website roccodeheer.com. Als u zelf een wedstrijd wilt bijwonen om hem aan te moedigen kan dat natuurlijk ook. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek.