Valto 2 zaalkampioen

Geplaatst door Westlanders.nu op 11-03-2018 17:23 - Gewijzigd op 11-03-2018 17:28

De Lier 11.03.2018 - Op zaterdag 10 maart heeft CKV Valto het kampioenschap in de zaal binnen weten te slepen. Door met 16-17 te winnen van CKV Albatros

is Valto 2 kampioen geworden in de reserve 1e klasse. Hiermee zal Valto 2 komend jaar uitkomen in de reserve overgangsklasse.

Het seizoen begon voor Valto 2 met een gelijkspel tegen CKC Maassluis. Hierna wisten de reservespelers van de selectie op drie wedstrijden na alle punten binnen te halen. Het kampioenschap leek daarmee vlakbij te zijn. Echter, door in de voorlaatste spelronde te verliezen gaf Valto een grote kans op het kampioenschap uit handen. Valto moet hierdoor de eerste plek afstaan aan CKV Albatros, die één punt meer wist te behalen.

De laatste wedstrijd in de competitie was dus tegen de directe concurrent, CKV Albatros. Met één punt voorsprong had Albatros aan een gelijkspel genoeg. Valto moest winnen om het kampioenschap binnen te halen. In een bloedstollende wedstrijd, waarin het lang erg spannend bleef, kon Valto meerdere malen een gat slaan van 2 of 3 punten. Albatros weet echter het gat ook meerdere malen te dichten.

Met nog twee minuten te gaan, had Valto een magere voorsprong van 1 doelpunt. Door een strafworp raakte Valto op een 15-17 voorsprong, maar met nog één minuut te gaan, wist Albatros dit verschil terug te dringen naar 16-17. In een zinderende laatste minuut krijgen beide ploegen nog kansen, maar weten zij deze niet te verzilveren. Met een eindstand van 16-17 weet Valto 2 uiteindelijk het kampioenschap in de zaal te verzekeren.

Bart Versteegen, bestuurslid Technische Zaken: "Na het behalen van het veldkampioenschap met Valto 1 vorig seizoen en het kampioenschap nu van Valto 2 naar de Reserve Overgangsklasse blijft Valto mooie stappen maken! Valto 2 heeft een fantastisch zaalseizoen gedraaid en nu zijn alle pijlen weer gericht op het veld, waar we hopelijk wederom de stap naar de 1e klasse kunnen maken.”

Bart Versteegen vervolgt: “Helaas zal Hugo van de Berg volgend jaar niet meer voor de groep staan. Wij zoeken dan ook nog steeds een Trainer / Coach voor Valto 2 en daarmee een aanvulling voor de Technische Staf. Wij verwachten dat deze nieuwe Trainer / Coach samen met Eric Geijtenbeek, onze nieuwe hoofdcoach, de Valto selectie traint en motiveert om in 2021 de top van de Overgangsklasse te bereiken.”