Valto door naar halve finale Zuid-Holland korfbal cup

Geplaatst door Westlanders.nu op 10-01-2018 08:46

De Lier 10.01.2018 - CKV Valto heeft dinsdag 9 januari de kwart finale van de Zuid-Holland korfbal cup gewonnen. Door met 14-20 van KOAG uit Krimpen aan den Ijssel

te winnen, is Valto zeker van een plaats in de halve finale

De wedstrijd kende voor Valto een moeizame start. KOAG wist veel duels onder de paal te winnen, waardoor Valto korte aanvallen had en lastig in het ritme kwam. De wedstrijd ging gelijk op tot 3-3, waarna KOAG uitliep tot 6-3. Een time-out van coach Marrien Ekelmans had het gewenste effect. De laatste tien minuten van de eerste helft weet KOAG niet meer te scoren en kan Valto uitlopen tot een ruststand van 6-9.

Na de rust weet Valto het eerste doelpunt voor haar rekening te nemen. Door doelpunten van Sanne de Raadt en Ron Boekestijn loopt Valto uit tot 6-12. KOAG weet nog een aantal doelpunten te scoren, maar kan het verschil niet meer overbruggen. In de eindfase van de wedstrijd weet Valto haar voorsprong steeds verder uit te bouwen. Dit leidt uiteindelijk tot een eindstand met 6 doelpunten verschil, 14-20 in het voordeel van Valto.

De Zuid-Holland korfbal cup is een groot korfbaltoernooi waaraan clubs uit Zuid-Holland mee doen. In de editie 2017-2018 zijn 94 teams gestart. Het toernooi hanteert een zogenaamd knock-out systeem, waarin een ploeg na een verloren wedstrijd direct uitgeschakeld is in het toernooi. Valto wist eerder in het toernooi al Twist (17-19), Vitesse (13-24) en KCR (15-14) te verslaan.

De halve finale zal plaatsvinden op dinsdag 23 januari. Aangezien nog niet alle wedstrijden in de kwartfinale zijn gespeeld, is de tegenstander voor de halve finale nog niet bekend.