Westland Stars verliest van Binnenland

Mark Vrolijk

Barendrecht 20.03.2016 - De basketbalheren van Westland Stars hebben de fraaie winst van vorige week op DAS geen vervolg kunnen geven.

In Barendrecht verloor de Westlandse basketbalploeg met 67-51 van Binnenland.

De Barendrechters hebben zich daarmee gerevancheerd voor het 67-65 verlies dat de ploeg eind 2015 in de Westlandhal leed. Coach Jan Vrencken zag zijn ploeg na het eerste kwart nog met één punt voorstaan (15-16) en met een achterstand van slechts twee punten de rust ingaan. Daarna ging het echter mis.

“We leden veel balverlies en extreem ineffectief in het afronden van onze doelpogingen”, vertelt de Wateringse oefenmeester. “Het feit dat we dit kwart maar vijf punten scoorden getuigt daarvan.” Westland Stars gaf in het slotkwart niet op en wist dit, mede dankzij een goede zoneverdediging met 18-20 te winnen. Het gat dat Binnenland in het derde kwart had geslagen bleek echter te groot.

Westland Stars staat ondanks het verlies nog wel zevende, hoewel de directe concurrent BV Juventus gisteren ook won en nu op nog slechts twee punten staat. Westland Stars heeft even de tijd om zich voor te bereiden om de volgende wedstrijd; op 2 april is Zoebas in Zoetermeer de volgende tegenstander.