Zilver en brons voor Lierenaren Larissa Hartog en Carlo van den Berg

Geplaatst door Westlanders.nu op 17-07-2017 10:52

De Lier 17.07.2017 - Afgelopen weekeinde stond er een dubbel NK MTB op het programma in Landgraaf. Op vrijdag stond de Eliminator wedstrijd op het programma.

Een nieuw onderdeel binnen het mountainbiken waarin een tijdrit over het parkoers die bepaald in welke head je start.

Daarna volgen de heads van vier rijders die tegen elkaar strijden. De beste 2 van elke head gaan door naar de volgende ronde. Lierenaren Larissa Hartog(15) en Carlo van den Berg(17), beide uitkomend voor het Merida Bassa Biking team, reden beide de 2de tijd in de tijdrit. Voor beiden een knappe prestatie omdat het veld bijna geheel uit elite renners bestond. Beide rijders wisten door te dringen tot de finale ronde. Larissa eindigde net buiten het podium als 4e. Carlo reed naar een mooie 3e plaats op het podium.

Zondag stond de Crosscountry wedstrijd op het programma. Hier was een ronde van 5 kilometer uitgezet rondom de heuvel waar Snowworld gevestigd is. Hierin waren veel technische elementen in verwerkt, zoals steile klimmen, korte bochten, kombochten en wortelafdalingen. Larissa was hier op basis van de eerdere wedstrijden dit seizoen 1 van de podium kandidaten. Na een wat matige start reed ze de eerste helft van de wedstrijd op de 3e plaats. In de laatste ronde wist ze de nummer 2 te achterhalen en voorbij te rijden om zo de zilveren medaille binnen te slepen.