Estafetteteam ZV Westland Nederlands Kampioen bij NK Masters

Geplaatst door Westlanders.nu op 22-01-2018 06:35 - Gewijzigd op 22-01-2018 06:44

's-Gravenzande 22.01.2018 - Met een nieuw dames estafetteteam in de categorie 200+ is ZV Westland weer een gouden team rijker.

ZV Westland kwam in actie op het Open Nederlands Kampioenschap Masters in Terneuzen afgelopen weekend. Op de 4x100m vrije slag verrasten Tineke Jansen, Petra Schoon, Netty Burik en Mirjan den Drijver vriend en vijand door als eerste aan te tikken met een ruime voorsprong op het Belgische team in 4:41,31.

Netty Burik behaalde bij de dames 55+ een eerste plaats door op de 100m vrije slag te finishen in een nieuw persoonlijk record van 1:10,47. Op de 200m vrije slag werd Burik tweede en zag een snelle 2:32,96 op de klokken staan. Bij de dames 40+ was het Mirjan den Drijver die een aantal sterke races zwom met maar liefst vier gouden en een bronzen medaille als resultaat. De 100m wisselslag was vooral een spannende race omdat pas in de laatste meters de winst naar Den Drijver ging in een PR van 1:15,75. Verder behaalde zij goud op de 50, 100 en 200m rugslag en brons op de 100m vlinderslag.

Op de 200m vrije slag zwom Tineke Jansen in de leeftijdscategorie 50+ ruim 6 seconden van haar tijd af en zag 2:37,69 op de klokken staan. Hiermee werd zij tweede. Bij de heren 50+ zwom Fred Dijkshoorn een goed opgebouwde race op de 800m vrije slag. Met een gemiddelde racesnelheid van 42 seconden per 50m tikte hij als derde aan in een tijd van 11:13,61. Dit was de eerste individuele medaille op een Nederlands Kampioenschap voor Dijkshoorn. Voor Pieter Broek was de 200m rugslag de race met een bronzen randje. Broek scherpte zijn tijd aan met ruim zeven seconden en noteerde een snelle 2:33,43 op de klokken en bleef hiermee de concurrentie voor. Jacoline van den Beukel wist een mooie PR te noteren op de 400m wisselslag van 10 seconden in de leeftijdscategorie 25+.

De afsluitende estafette bestond uit Pieter Broek, Anouk van der Lans, Mirjan den Drijver en Patrick Wyrdeman. Zij kwamen succesvol in actie op de 4x50m vrije slag in de leeftijdscategorie 120+. Met een tijd van 1:54,35 bleven zij de nummer vier met slechts een paar tienden van een seconde voor. Een bronzen medaille was het resultaat.

ZV Westland heeft een speciale actie om kennis te maken met master / wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Kijk op de website www.zv-westland.nl voor meer informatie.