Goud voor zwemmers Babette van der Kaaij en Niels Dijkshoorn

Geplaatst door Westlanders.nu op 28-05-2018 05:19

's-Gravenzande 28.05.2018 - Tijdens het eerste zwemweekend van de Regio West Kampioenschappen in Den Haag hebben ZV Westland zwemmers Babette van der Kaaij

en Niels Dijkshoorn goud behaald. Bij de dames tikte rugslagspecialiste Babette van der Kaaij op de 50m als eerste aan met een voorsprong van een paar tienden in 32.65.

Met deze tijd heeft Van der Kaaij een startbewijs verdiend voor het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort in juni. De 16-jarige Niels Dijkshoorn won met drie seconden voorsprong de race op de 200m rugslag. Hij tikte aan in een nieuw persoonlijk record in het 50-meterbad in 2:13.42, een verbetering van 3,3 seconden. Ook hij zwom een limiet voor het NK in juni.

Van der Kaaij won ook nog twee zilveren medailles; op de 100m rugslag in 1:10.40 en op de 50m vlinderslag in 31.24. Dijkshoorn behaalde op de 400m vrije slag ook nog een bronzen medaille door aan te tikken in een PR van drie seconden in 4:21.60.

De Westlandse zwemploeg was met 8 zwemmers vertegenwoordigd bij de Regio West Kampioenschappen, waar de beste zwemmers uit Zuid-Holland met elkaar strijden. De 16-jarige Luuk van Holstein finishte op de 400m wisselslag in 5:26.64, waarmee hij als vijfde eindigde. Bij de dames 14 jaar zwom Eva Immerzeel op de 100m rugslag een sterke race. Met haar eindtijd 1:18.62 verbeterde zij haar PR met 0,7 seconden en zag zij de negende plaats op het scorebord. De sprinter Marijn van Giesen verbeterde zijn tijd op de 50m vrije slag met 15 honderdste naar 25.13 en tikte als 10de aan. Ook Pascal Nuijten finishte als 10e op zijn 100m vlinderslagrace in 1:03.20. Michael Boekestijn zwom zich naar de 11e positie op de 100m schoolslag in 1:19.05. In het sterke deelnemersveld bij het sprintnummer 50m vrije slag scherpte Armand Heyder zijn tijd aan met 0,03 seconden en finishte in 26.32 als 21e.

ZV Westland heeft een speciale actie om kennis te maken met master / wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen.