Gouden en bronzen medailles op NK masters

Geplaatst door Westlanders.nu op 05-05-2013 19:06 - Gewijzigd op 05-05-2013 19:12

Westland 06.05.2013 - Het afgelopen weekend traden er vier zwemmers van ZV Westland aan de start van de Open Nederlandse Master Kampioenschappen Eindhoven.

Het was een zeer succesvol weekend voor Tineke Brouwer, die in totaal twee gouden en twee bronzen medailles binnensleepte. Zij verraste al haar concurrenten in categorie 60+ op de 100 meter rugslag door haar PR met 9 seconden aan te scherpen. Hiermee behaalde zij een gouden medaille.

Ook was Tineke Brouwer de snelste zwemster op de 50 meter rugslag. Bronzen medailles behaalde zij op de 50 en 100 meter vrije slag. Ook waren er twee medailles voor Mirjan den Drijver die aan de start kwam op de 50 meter vlinderslag. Op deze afstand scherpte zij haar PR met bijna een halve seconde aan tot 35.35 waarmee zij brons behaalde.

De tweede bronzen medaille werd binnengehaald door Mirjan den Drijver op de 100 meter rugslag in de categorie 35+ jaar. Mark Nuijten zwom de 100 meter vrije slag in een tijd van 1.06.61 waarmee hij 10e werd in zijn leeftijdscategorie 50+.

Fred Dijkshoorn startte op de 50 meter vrije slag in de categorie 45+ en scherpte zijn PR ook aan drie tienden naar 30.68, waarmee hij op de 11e plaats eindigde. Dit NK is een goede voorbereiding voor de zwemmer van ZV Westland op de WK die in september plaatsvinden.