Karttalent Rosanne den Drijver derde in overall klassement

Geplaatst door Westlanders.nu op 20-11-2023 01:15 - Gewijzigd op 20-11-2023 08:15

Genk 20.11.2023 - Het kartseizoen van de 14-jarige Van Tuijl-rijdster Rosanne den Drijver eindigde afgelopen weekend in Genk met een lach en een traan.

Blijdschap omdat de Westlandse rijdster deze laatste wedstrijd haar derde positie op het podium in het algemeen eindklassement veilig wist te stellen in de Honda 9PK bij de GK4 Kartseries. Verdriet en het gevoel van onmacht omdat een onterechte tijdstraf een dubbel podium met haar teammaatje en winnaar van deze race Dilan Oude Voshaar belemmerde.

“Deze race was echt spannend”, vertelt Rosanne den Drijver. “Door mijn goede kwalificatierace mocht ik vooraan op de tweede positie starten. Helaas verloor ik een paar posities in de eerste twee bochten na de start. Hierdoor moest ik mijzelf terugvechten naar voren. Na zes rondjes lag ik weer op P3, maar toen waren de nummers 1 en 2 ruim 5 seconden weggereden. Alleen en zonder slipstream is het bijna onmogelijk om dat gat dicht te rijden. Gelukkig reed mijn teammaat Dilan achter mij. Samen konden een slipstream creëren en toen de nummers 1 en 2 gingen vechten voor de winst konden we naar hun toe rijden. Drie ronden voor de finish sloten we aan en waren we met z’n vieren in gevecht voor de winst. Uiteindelijk reden we met drie rijders bijna tegelijkertijd langs de finishvlag. De verschillen waren minimaal. Dilan won de race en ik reed als derde over de finishlijn”.

Vlak voor de prijsuitreiking werd Rosanne compleet verrast met een tijdstraf van vijf seconden. Volgens de wedstrijdleiding betrof het een incident waarbij kart 222 werd ingehaald, haar eigen teammaat Dilan. “Het incident waar de wedstrijdleiding naar verwijst, had totaal geen effect op mijn rijden. We reden naast elkaar in de bocht en ik liet mijn gas bewust iets los om ruimte te geven aan Rosanne. We raakten elkaar nauwelijks.”, aldus de winnaar van deze race. De officiële uitslag van de race is nog niet vastgesteld. Er is protest aangetekend en de tijdstraf wordt onderzocht. Zowel Rosanne als Dilan vertrouwen erop dat de wedstrijdleiding alsnog de juiste beslissing neemt.

De was de laatste race voor Rosanne in de Honda 9PK, waarbij zij ook nog de snelste raceronde op haar naam zette. Volgend jaar verschijnt zij aan de start in de veel snellere kart en klasse IAME X30. Deze karts hebben een topsnelheid van 125km per uur. “Deze stap kan ik alleen maar maken omdat er zoveel Westlandse bedrijven vertrouwen hebben in mij. Daarom bedank ik heel graag mijn sponsoren die mij het afgelopen seizoen elke wedstrijd hebben gesteund," aldus een dankbare Rosanne den Drijver.