Ladiesklassement beslist: Rosanne den Drijver kampioen

Mirjan den Drijver

Westland 09.10.2023 - Op de international raceway Karting des Fagnes is Rosanne den Drijver afgelopen weekend kampioen geworden in het ladiesklassement.

Met nog één race te gaan, is het overall klassement nog steeds onbeslist. Met een positie in de top 5 maakt de Westlandse Desch Plantpakrijdster Rosanne nog steeds kans op een positie in de top 3. “Natuurlijk ben ik superblij met de winst bij de ladies, maar ik wil op het podium bij de jongens”, was de eerste reactie van Rosanne den Drijver na de 8e ronde van de GK4 kart series in het Belgische Mariembourg.

Dit weekend werd het NK Iame format gereden, waarbij een kwalificatie en twee sprintraces voorafgaan aan de finale race. “De kwalificatie ging echt super goed. Ik had samen met een andere rijder afgesproken van elkaars slipstream te profiteren. Daardoor had ik de snelste tijd en kwalificeerde ik pole position en hij had de tweede tijd. Beter kon niet! De eerste sprintrace werd er heel veel gebattled. De top negen reed over de finishlijn binnen de drie seconden. Zelf had ik de derde positie. Dit tussenresultaat bepaalde mijn startpositie voor de tweede sprintrace. Deze race kon ik de kopgroep niet bijhouden. Mijn kart voelde niet goed en ik reed als vijfde over de streep. Na de race bleek dan ook dan mijn spoorstang en een van mijn wielen iets scheef stonden”, vertelt Rosanne.

Het gemiddelde van de twee sprintraces bepaalt de startpositie van de finale race. “Ik startte vanaf p4 bij de finale. Dat is een prima positie, omdat de race 10 minuten duurt. Er is tijd om jezelf naar voren te rijden. Jammer genoeg verloor ik twee belangrijke seconden doordat ik in een van de bochten geraakt werd door een andere rijder op mijn achterwiel. Gelukkig kon ik de kart wel op de baan houden. Hierdoor konden de nummer een en twee loskomen van de groep erachter. Uiteindelijk finishte ik net als vierde met 58 duizendste verschil op de nummer drie”.

De laatste race die het eindklassement in het kampioenschap gaat bepalen, wordt gereden op 19 november in het Belgische Genk. “Dan zie je mij weer aan de start! Graag bedank ik mijn sponsoren die mij elke wedstrijd steunen.” Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen. .