Nederland wint met moeite van Australië

Geplaatst door Westlanders.nu op 19-06-2014 04:03 - Gewijzigd op 19-06-2014 10:28

Westlanden 18.06.2014 - De tweede wedstrijd tussen Nederland en Australië begon voor het Nederlands elftal moeizaam.

Oranje miste in het begin scherpte maar na 19 minuten kreeg Arjen Robben een uitgelezen kans en scoorde onverwachts 1-0.

Vrijwel direct na de aftrap op de middenstip na het doelpunt wist Australië, uit een verre trap met een poeier van Cahill onder de lat, de stand op 1-1 gelijk te zetten. Het Australische team bepaalde de wedstrijd in de eerste helft grotendeels doordat ze de Nederlanders weinig ruimte gaven. Maar het Nederlands elftal toonde zelf nauwelijks initiatief en er was weinig samenspel wat liep.

Cahill kreeg na de zoveelste overtreding tegen Martins Indi in de 45e minuut geel. Martins Indi moest door de overtreding van het veld moest worden gedragen en gewisseld. Die bleek uit nader onderzoek in het ziekenhuis een hersenschudding te hebben overgehouden en is zeker een paar wedstrijden uitgeschakeld.

In de tweede helft speelde Oranje een stuk beter, maar Holland had pech. Tijdens een aanval van Australië kreeg verdediger Darryl Janmaat in het 16 metergebied een bal hard tegen zijn hand aangeschoten waarop de scheidsrechter de bal op de stip legde. Daaruit scoorde Jedinak 1-2 in de 54e minuut.

Van Persie scoorde 4 minuten later echter de 2-2. De wedstrijd ging los en nadat Nederland bijna een tegendoelpunt kreeg ingekopt, scoorde Depay bij het uitverdedigen voor Oranje gelijk aan de andere kant 3-2.

Daarna moest Australië alles op alles zetten en kreeg Holland meerdere kansen maar wist die niet te benutten. Toch bleef het spannend en was Australië een waardige tegenstander. Uiteindelijk won het Nederlansds elftal na 93 minuten spel en heeft het nu 6 punten uit twee wedstrijden. Australië is nu uitgeschakeld omdat ze de eerste wedstrijd tegen Chili ook al verloren. Die moet samen met Spanje de afscheidswedstrijd spelen want de Chilenen waren woensdagavond ook te sterk en wonnen met 2-0.

Nederland moet maandag tegen de Chilenen spelen, maar beide ploegen zijn door naar de volgende ronde. Van Persie liep tegen een tweede gele kaart aan en is geschorst voor deze match.

Naar de 2e wedstijd hebben woensdagavond bijna 8 miljoen Nederlanders gekeken.

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima kwamen het Nederlands Elftal persoonlijk feliciteren in de kleedkamer na de wedstrijd.