S.V. Honselersdijk D1 Westlands Kampioen

Geplaatst door Westlanders.nu op 02-04-2013 14:03 - Gewijzigd op 02-04-2013 14:11

Honselersdijk 02.04.2013 - S.V. Honselersdijk D1 werd Tweede Paasdag, 1 april (géén grap!), verrassend ongeslagen en in de voorrondewedstrijden zonder puntverlies Westlands Kampioen in Maasdijk

door in de finale gelijk te spelen tegen Lyra D1 en de daarop volgende strafschoppenserie van de club uit De Lier te winnen!

S.V. Honselersdijk D1 werd in Maasdijk ongeslagen Westlands Kampioen.

Tweede Paasdag waren verder Westlandse Kampioenschappen (WK’s) bij MVV’27 (F-jeugd; Maasland), FC ’s Gravenzande (E-jeugd), v.v. Maasdijk (D-jeugd), SC Monster (C-jeugd), v.v. Lyra (B-jeugd; De Lier), S.V. Honselersdijk (A-jeugd) en bij v.v. Naaldwijk (vrouwenvoetballers). De Westlandse Kampioenen zijn inmiddels bekend.

Lyra, volgend seizoen de nieuwe club van S.V. Honselersdijk vrouwen hoofdtrainer William J. Vincent, won de finale bij de vrouwenvoetballers met 1-0 van Westlandia. Westlandia A1 werd na een zinderende finale Westlands Kampioen door na het nemen van strafschoppen van Velo te winnen. Bij de B-jeugd waren Velo en GDA finalist. Velo won in de verlenging en werd Westlands Kampioen. Westlandia C1 won de doelpuntloze finale van Excelsior Maassluis C1 na het nemen van strafschoppen. Bij de F-jeugd won Lyra F1 de prestigieuze titel Westlands Kampioen. FC ’s Gravenzande E1 won het WK op eigen veld door in de finale van S.V. Den Hoorn te winnen. S.V. Honselersdijk E1 stelde op dat toernooi teleur.

S.V. Honselersdijk E1, zoals hier Ben Wagener tegen FC ’s Gravenzande, liep achter de feiten aan.

De hoofdklasser wilde het in de winterstop verloren WK-E Zaal (8e plaats) wegpoetsen. De verwachtingen voor het WK Veld waren hoopvol, maar een goede uitvoering bleef uit. Het dorpsteam met 9 en 10 jarige spelers van trainer-coach Marcel Noordam en teamcoach Richard Vijftigschild werd 7e. De eerste wedstrijd tegen eersteklasser GDA eindigde in 0-0. Een stroef begin, maar de gedachte dat dit team (exclusief eerstejaars E-speler Steyn de Bruijn) in 2011 het gewonnen WK-F jeugd Veld met een poulenederlaag begon deed nog niet vermoeden dat het helemaal mis kon gaan. Van eersteklasser Quintus werd vervolgens moeizaam met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Max van der Kraan.

De laatste poulewedstrijd tegen derdeklasser HVC’10 strooide iedereen zand in de ogen. Het werd 7-0 door doelpunten van Frenk Kester (2), Steyn de Bruijn (4) en Dylan Crozier. Toen het er werkelijk op aan kwam tegen KNVB competitie poulegenoten FC ’s Gravenzande, dat de openingswedstrijd van het WK verrassend met 3-1 van Lyra verloren had, en Velo gaf S.V. Honselersdijk totaal niet thuis.

Het werd achtereenvolgens 3-0 en 2-0. De uiteindelijke wedstrijd om de 7e en 8e plaats werd met 1-0 van Lyra gewonnen door een doelpunt van Max van der Kraan. De conclusie was klip en klaar: de enige van S.V. Honselersdijk die echt scherp was, was de fotograaf.