Startgemeenschap Westland Swimming Stars promoveert naar A-Poule

Geplaatst door Westlanders.nu op 08-03-2020 21:29 - Gewijzigd op 08-03-2020 21:39

's-Gravenzande 08.03.2020 - De samenwerking met zwemvereniging Albion Feijenoord heeft Westland Swimming Stars geen windeieren gelegd.

De startgemeenschap van beide verenigingen promoveert naar de hoogste poule in de KNZB Regio West Competitie: Poule A. De zwemmers uit Westland en Rotterdam waren zeer sterk en veroverden voldoende topnoteringen. Vanuit het Westland deden Luuk van Holstein, Olaf Herman, Daan de Jong, Jesper Peters, Iris Boeters en Rosanne den Drijver mee. Zij behaalden een gouden, een zilveren en drie bronzen medailles.

Bij de heren 17-18 jaar tikte Luuk van Holstein als eerste aan op de 200m vrije slag in 2,04.04. Een welverdiende medaille omdat hij op de 50m rugslag (30.94 PR) en 50m vlinderslag (28.37 PR) net naast de medailles greep met twee vierde plaatsen. De 11-jarige Rosanne den Drijver zwom een PR op de 50m rugslag van twee seconden en dook voor het eerst onder de 40 seconden met de 50m rugslag. Met 39.74 op de klokken kreeg zij de zilveren medaille.

Op de 100m schoolslag tikte Rosanne als derde aan in een PR van 6 seconden in 1,39.69. Haar leeftijdsgenoot Iris Boeters finishte na een mooie race op de 50m rugslag als derde. Iris scherpte haar tijd met bijna drie seconden aan naar 41.30 en behaalde brons. De 16-jarige Olaf Herman groeit met grote stappen in het zwemcircuit en wist ook dit weekend zijn tijden twee keer aan te scherpen. Op de 100m vrije slag tikte hij aan in 1,05.13, een PR van 2,5 seconden en op de 50m vlinderslag tikte hij aan als derde in een snelle 32.31, een PR van twee seconden.

Jesper Peters en Daan de Jong wisten ondanks hun tijdsverbeteringen helaas niet in de top drie te eindigen. Daan de Jong zwom drie persoonlijke records en voor de eerste keer de zware 100m vlinderslag in 1.34,55. Jesper Peters scherpte zijn tijd op de 50m rugslag met ruim vier seconden aan naar 47.12.