Valto 2 promoveert naar reserve overgangsklasse

Geplaatst door Westlanders.nu op 02-06-2019 18:24 - Gewijzigd op 02-06-2019 18:52

De Lier 02.06.2019 - CKV Valto 2 is gisteren kampioen geworden in de reserve eerste klasse van het veldkorfbal. Door met 13-11 te winnen van Rust Roest 2 (Eindhoven)

is Valto niet meer in te halen door concurrent Swift. Valto 2 promoveert hiermee voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de reserve overgangsklasse. Na een promotie naar de reserve eerste klasse vorig jaar, is dit de tweede promotie op rij voor het team.

Foto 's Arie Dijkstra

Valto 2 begon sterk aan het seizoen. Onder leiding van Leon Klop werden direct al mooie resultaten neergezet. Gedurende het seizoen is er eenmaal verloren van directe concurrent Swift en is er eenmaal gelijkgespeeld tegen HKC. Door de winst van zaterdag staat Valto met 23 punten uit 13 gespeelde wedstrijden bovenaan in de reserve eerste klasse.

De wedstrijd kende een moeizame eerste helft en het eerste doelpunt werd dan ook gescoord door Rust Roest. Pas na acht minuten spelen wist Valto het eerste doelpunt te maken, waardoor de score gelijk kwam. Valto wist uit te lopen naar 3-1, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Na een aantal gemiste kansen werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 5-6.

In de tweede helft waren de doelpunten schaars en wist Rust Roest lange tijd 1 doelpunt voor te blijven. Met nog 11 minuten te spelen wist Valto voor het eerst op voorsprong te komen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op 13-11 in het voordeel van Valto.

Voorzitter Jan Jaap Elenbaas is erg blij met de promotie: “Met deze prestatie heeft Valto 2 laten zien dat ze over veerkracht beschikken. Een sterke start, gevolgd door een moeizaam zaalseizoen en wederom een sterke tweede helft op het veld zorgden voor de juiste overwinningen op het juiste moment. Volgend jaar dus voor het eerst in de geschiedenis naar de overgangsklasse op het veld. Twee keer achter elkaar promoveren is een geweldig resultaat waar we verder op kunnen bouwen.

Valto B1 naar NK korfbal eerste klasse

Valto B1 doet op zaterdag 2 juni mee aan het NK korfbal B-jeugd in de eerste klasse. Door met 20-11 te winnen van Achilles hebben zij het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. Dit kampioenschap geeft recht op deelname het NK B-jeugd.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 juni in Tilburg. Aan dit toernooi nemen acht teams mee, verdeeld over twee poules. Gedurende de dag vinden er verschillende wedstrijden plaats, waarna kruisfinales gespeeld worden. Om een plek in de finale te bemachtigen, moet Valto de poule zien te winnen.

Valto B1 speelt op dit moment 1e klasse. Afgelopen zaterdag 1 juni hebben zij met 20-11 van Achilles gewonnen. Hierdoor kunnen zij niet meer ingehaald worden door andere concurrenten. Komende zaterdag staat nog een wedstrijd tegen KCR B1 op het programma, maar dit zal voor Valto niets aan de stand veranderen. Na deze wedstrijd zal het team zich klaarmaken voor het NK B-jeugd in de eerste klasse. Volgend jaar zal het team uitkomen in de hoofdklasse.