Valto haalt kampioenschap binnen

Geplaatst door Westlanders.nu op 24-03-2019 17:43 - Gewijzigd op 24-03-2019 17:55

De Lier 24.03.2019 - CKV Valto is zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse van het zaalkorfbal. Door met 22-31 te winnen van WKV Roda (Westzaan) is Valto niet meer in te halen door concurrent ZKV.

Valto promoveert hiermee voor het eerst in de clubhistorie naar de overgangsklasse in de zaal.

Gedurende het seizoen liet Valto zien een stabiele ploeg te zijn die vaak veel scoorde. Rond de 30 doelpunten per wedstrijd was dan ook geen uitzondering. Tot aan 9 maart werd er zelfs geen enkele wedstrijd verloren. In een beladen wedstrijd wist Valto vorige week met 24-23 van Excelsior te winnen. Hiermee was de eerste stap naar het kampioenschap gezet.

De wedstrijd tegen Roda begon met een goed gevulde zaal. Valto was met een buslading supporters en verschillende auto’s met supporters afgereisd naar Koog aan de Zaan. Onder aanmoediging van ongeveer 150 supporters werd het eerste fluitsignaal gefloten.

De wedstrijd begon met wat foutjes van Valto. De spelers leken wat gespannen voor deze belangrijke wedstrijd. Roda kon daarom in het begin van de wedstrijd goed mee met Valto. Tot 5-5 werd er om en om gescoord en leek het een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig wist Valto zich te herstellen en werd het eerste gat van vier punten geslagen. Met een stand van 8 – 13 werd er dan ook gefloten voor de rust.

De tweede helft ging Valto verder waar het gebleven was. Binnen tien seconden wist Frank de Rijcke een doelpunt te scoren. De thuisploeg gaf echter niet op en wist het verschil steeds tussen de vier en zes doelpunten te houden. De Valto-trein denderde door en Roda kreeg het verschil niet kleiner. De tweede helft liet Valto zien waarom zij de kampioen zijn. Met al te weinig problemen wist Valto een score van 22-31 neer te zetten. Hiermee is de promotie naar de overgangsklasse een feit.

Coach Eric Geijtenbeek is trots op zijn team: “Kampioen worden went nooit, het is altijd weer een overweldigend gevoel en wat gaaf dat het weer gelukt is. Voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, een knappe prestatie van deze gasten. #Liersetrots was duidelijk zichtbaar, we werden massaal gesteund. Door het fantastische VakkieV waren we heer en meester in Koog aan de Zaan. TROTS!”