Verdiende eerste overwinning voor selectie ODO

Geplaatst door Westlanders.nu op 27-01-2019 15:59 - Gewijzigd op 27-01-2019 20:14

Maasland 27.01.2019 - Om los te komen van de onderste teams in de poule moet de selectie van Korfbalvereniging ODO uit Maasland de komende wedstrijden alles op alles zetten

om punten te pakken, te beginnen met de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen DVS ’69.

Een spannende wedstrijd wat, ondanks een moeizame start, steeds meer in het voordeel van ODO begon te verlopen. Frustraties aan de kant van DVS werden geuit in fysiek gedrag wat resulteerde in 3 kaarten, waaronder 2 gele en 1 rode. ODO breidde hun voorsprong steeds verder uit en gaven dit niet meer weg, waardoor ze hun doel bereikten!

De start was moeizaam aan beide kanten en de score verliep over een weer. Langzaam kwamen beide teams in de wedstrijd, maar ze bleven elkaar kort volgen. Het scoreverloop was in het voordeel van ODO, maar echt uitbreiden lukte nog niet. Met een 10-8 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht. Beide teams waren de tweede helft erop gebrand om te winnen en niet op te geven.

Toen ODO de flow te pakken had konden ze hun voorsprong vergroten en weglopen bij DVS. De frustraties liepen duidelijk op, wat resulteerde in meer fysiek spel. De scheidrechter moest ingrijpen na een onnozele actie aan de kant van DVS door een heer met rood het veld af te sturen, nadat hij een minuut daarvoor al geel had gekregen. Bij ODO konden ze elkaar steeds beter vinden en trokken de wedstrijd naar hun toe. Bij een 22-15 tussenstand wisten ze dat de buit binnen was en ze hun doel hadden bereikt. De wedstrijd eindigde in 22-18.

De Hofstede in Maasland is door deze wedstrijd alvast flink opgewarmd voor de derby van volgende week. Dan gaat ONDO op bezoek bij ODO. ONDO staat, verassend genoeg, op de eerste plek in de poule, maar heeft de eerste wedstrijd een 8-16 nederlaag geleden tegen ODO. Dat belooft weer een mooie pot te worden dus! 2 februari om 19:00 in de Hofstede te Maasland. Hopelijk kunnen er veel supporters verwacht worden.

Quote van topscoorder Willem van Vliet (11 doelpunten): “Als we het niveau halen wat we standaard 60 minuten moeten neerzetten, dan weet je van te voren dat de punten ‘gewoon’ in Maasland blijven. De kunst is om je eigen spel te spelen en daar niet van af te gaan wijken gedurende de wedstrijd.”