Westlandse masters Nederlands kampioen

Mirjan den Drijver

Westland 06.05.2019 - De Westlandse zwemmasters hebben zeven gouden medailles behaald op het Open Nederlands Master Kampioenschappen in Amersfoort.

Drie estafetteploegen tikten als snelste aan en de andere vier gouden medailles waren voor Mirjan den Drijver op de individuele nummers. De estafetteploeg met Pieter Broek, Fred Dijkshoorn en vader en zoon Mark en Pascal Nuijten vormden een gouden kwartet in de leeftijdscategorie 160+.

Op de 4x100m vrije slag bleven zij PSV uit Eindhoven maar liefst 13 seconden voor en op de 4x50m wisselslag tikten zij twee seconden eerder aan dan AZC. De damesestafette met Netty Burik, Tineke Janssen, Elke Nuijten en Mirjan den Drijver behaalden ook de gouden medaille op de 4x100m vrije slag. Met een eindtijd van 5:00,77 bleven zij het team van ESCA ruimschoots voor in de leeftijdscategorie 200+.

Foto Westlandse masters

Op de individuele afstanden wist Mirjan den Drijver in de leeftijdscategorie 40+ vier gouden medailles bij elkaar te zwemmen, op de 50m en 100m vlinderslag (resp. 33,70 en 1:17,66) en op de 50m en 100m rugslag (resp. 36,76 en 1:20,21). Op dit Nederlands kampioenschap mogen buitenlandse zwemmers wel meedoen, maar voor de medailles ontvangen de Nederlandse zwemmers het goud, zilver en het brons. Hierdoor kreeg Den Drijver goud op de 50m vlinderslag, terwijl zij als tweede finishte.

Zilveren medailles waren er voor Tineke Janssen bij de dames 55+ op de 50m vrije slag. Zij finishte in een snelle 31.36. Pascal Nuijten wist in het zeer sterke concurrentieveld bij de heren 20+ als tweede aan te tikken op de 50m vlinderslag in 26,95 en als derde op de 200m vrije slag. Op de 200m rugslag en 200m wisselslag behaalde Mirjan den Drijver ook het zilver.

Een bronzen medaille was er voor Patrick Wyrdeman op het loodzware nummer 400m wisselslag. Jacoline van den Beukel behaalde de derde plaats met de estafette 4x200m vrije slag. Anouk van der Lans en Armand Heyder lukten het helaas niet om zich binnen de top 3 te zwemmen.