Westlandse Tennis Kampioenschappen haalt €1135 op voor ALS Westland!

Geplaatst door Westlanders.nu op 30-08-2014 05:00 - Gewijzigd op 29-08-2014 14:47

Monster 30.08.2014 - Afgelopen week was het Monsterse tennispark MLTV’90 het toneel voor de 52e editie van de Westlandse Tennis Kampioenschappen.

Ondanks het thema Zomerzotheid gaat het toernooi de boeken in als de natste sinds tijden want het heeft 9 dagen geregend. Door uit te wijken naar andere parken konden alle partijen toch gespeeld worden. De wedstrijdleiding dankt deze parken voor de gastvrijheid.

Er hebben in 410 spelers meegedaan aan de WTK. Samen speelden zij 333 wedstrijden verdeeld over 42 onderdelen. Er werden 20 walk-overs gegeven. De wedstrijden werden, net als vorig jaar, ingepland met de actuele rating van de spelers. Dit houdt in dat de deelnemers niet ingedeeld worden op basis van speelsterkte zoals deze jaarlijks in het speelsterkte mutatieweekend in november wordt bepaald maar op basis van de actuele rating die volgens het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) was bepaald.

In de hoogste categorie (Rating 2,3 – 3,0) bij de heren werd Artjom Maksimov winnaar in zijn poule. Tweede daar is geworden Ron van der Weerd, die flink moest strijden in zijn laatste partij tegen Martijn Molenkamp!

Bij de dames was in de hoogste categorie (3,8 - 4,8) Rosalie den Hoedt de uiteindelijke winnares. Zij speelde in haar laatste partij ook voor alles of niets, als ze de partij van Isabelle Bunnik won, won ze de poule, verloor ze, kon ze zelfs nog 4e worden in de poule! Een heftige strijd werd gestreden waarna ze haar naam op de 1e plaats mocht invullen!

Dit jaar was er ook een goed doel aan het toernooi gekoppeld; ALS Westland. De hele week werden er lootjes verkocht waarmee mooie prijzen te winnen waren. In totaal hebben alle activiteiten €1135,- opgebracht voor het goede doel. Dit bedrag is door Erwin Kester, namens de wedstrijdleiding van de WTK, op 27 augustus overhandigd aan Linda Slaghuis van de stichting ALS Westland.

De wedstrijdleiding dankt al haar sponsors, vrijwilligers en deelnemers voor een geslaagde editie van het toernooi! Bekijk de website www.mltv90.nl en of www.toernooi.nl voor alle uitslagen. Foto: Erwin Kester overhandigt cheque aan Linda Slaghuis