ZV Westland zwemt goede ronde in landelijke competitie

Geplaatst door Westlanders.nu op 15-01-2018 07:04

's-Gravenzande 15.01.2018 - De Westlandse zwemploeg zwom afgelopen weekend de tweede ronde van de KNZB landelijke zwemcompetitie in Krimpen aan den IJssel

met een goed resultaat. De zwemmers van ZV Westland behaalden zes gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles.

Pascal Nuijten behaalde drie gouden medailles bij de heren. Hij tikte als eerste aan op de 100m vlinderslag in 1:00.10, op de 200m vrije slag in 2:00.80 en op de 200m wisselslag in 2:15.54. Op zijn favoriete afstand, de 200m rugslag, finishte Niels Dijkshoorn met een voorsprong van 13 seconden als eerste in een eindtijd van 2:12.23. De 15-jarige Hieke de Lijster zwom maar liefst 5 seconden van haar tijd af op de 200m rugslag en noteerde 2:43.79 op de klokken. Hiermee verdiende zij ook een gouden medaille. Op de 200m vrije slag bij de dames 16-17 jaar won Celina von Berg met overmacht. Zij noteerde 2:27.55 als eindtijd, ruim 4 seconden sneller dan de nummer twee.

Niels Dijkshoorn werd tweede op de 100m vlinderslag bij de heren 14-15 jaar in 1:07.56 en op de 100m schoolslag finishte Michael Boekestijn op de tweede plaats in 1:15.20. Michael Boekestijn tikte als derde aan op de 200m vrije slag bij de heren 16-17 jaar in 2:11.17. Een bescheiden PR van een halve seconde. De 16-jarige Laura Nuijten eindigde als derde op de 200m vrije slag bij de dames 16-17 jaar in 2:33.81.

De zwemmers kwamen 68 keer in actie, waarvan 23 persoonlijke records. De PR van de wedstrijd kwam op naam te staan van de 12-jarige Emily Goijert. Zij verbeterde haar tijd op de 200m wisselslag met bijna 13 seconden naar 3:43,20. Ruben van Bunderen scherpte zijn tijd aan bij de jongens 12 jaar op dezelfde afstand met 10 seconden naar 3:49,02. De 10-jarige Vera Dijkshoorn wist maar liefst 7 seconden van haar tijd op de 100m rugslag af te zwemmen en noteerde 1:52.02.

ZV Westland heeft een speciale actie om kennis te maken met master / wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Kijk op de website www.zv-westland.nl voor meer informatie.